Znáte svůj podtón pleti a umíte s ním pracovat?


Věřím, že každé(mu) z nás se stalo, že zahlédl osobu, které perfektně padlo oblečení, zářila a vypadala v obličeji neskutečně zdravě. Přemýšleli jste někdy čím to může být? A teď naopak kolikrát se vám stalo, že vám někdo připadal bledý, až dokonce nemocný? Také věřím, že tohle někdy slyšel každý z nás (rozhodně mně se to stalo). Co tyhle dvě situace spojuje? Řekli byste, že to může být ovlivněno vaším podtónem pleti?


K čemu vám může být správné určení podtónu
V první řadě vám to pomůže se správným určením make-upu, korektoru, stínů a další kosmetiky. Také vám to může pomoci nejen v kosmetice, ale v barevné škále oblečení, které nosíte. No a samozřejmě i ve výběru té správné barvy vlasů. Správně určený podtón podtrhne vaší krásu a budete vypadat zdravě a rozzářeně.

Jaké jsou podtóny pleti
- teplý
- studený
- neutrální

Je potřeba myslet, že podtón pleti se může měnit. V létě můžete mít teplý podtón a z zimě zase obráceně. Je to dost individuální.

Jak zjistit svůj podtón pleti
První a nejjednodušší volbou jak zjistit podtón pleti, je podívat se na své zápěstí. Pokud je na denním světle zbarvení vašich žil na zápěstí do zelena, máte teplý podtón pleti a měli byste používat teplé odstíny barev (založené na žluté barvě). Pokud jsou vaše žíly zbarveny spíše do fialova nebo do modra, tak jste studený typ a budou vám slušet studené odstíny barev (založené na modré barvě).

Pokud jste pořád „na vážkách“

Při zjišťování typu podtónu pleti vám může pomoci i denní světlo, bílé triko a stažené vlasy. Podívejte se na svůj obličej a dekolt na denním světle, a pokud jsou zbarveny do žluta, tak máte pravděpodobně teplý podtón pleti a teplé odstíny barev budou pro vás ty pravé. Pokud je obličej a dekolt spíše zbarven do růžova, vybírejte ze studených odstínů barev. Když si stále nejste jisti, pomoci by vám mohl bílý papír, který přiložíte vedle svého dekoltu a obličeje, tím odbouráte možné rušivé elementy (jako jsou např. jiné barvy, odstín vlasů, apod), a díky tomu bude pro vás jednodušší zjistit typ podtónu pleti.

Pokud stále váháteGratuluji, v tom případě máte neutrální podtón pleti a můžete nosit jakékoliv barvy.

TIP: Také může být problém s určením odstínu rtěnky. Pokud zjistíte, že máte teplý podtón pleti a zvolíte proto teplý odstín rtěnky, může to zvýraznit žlutost zubů, na to určitě myslete, stačí přiložit rtěnku k zubům a uvidíte.

Máte svou oblíbenou barvu, kterou nosíte a neshoduje se s vaším podtónem? To určitě nevadí, hlavní je, že se cítíte dobře :), a pokud stále váháte, každá barva má svůj teplý a studený odstín.

Který je ten váš?

Žádné komentáře:

Okomentovat